Recencies over ‘De impact van incest op alle levensgebieden’

Recensies over ‘De impact van incest op alle levensgebieden’

Hieronder kun je enkele reacties op en recensies over het boek ‘De impact van incest op alle levensgebieden’ lezen.

Een oprecht, pakkend en informatief boek over de gevolgen incest

Heb net de laatste bladzijde van dit boek gelezen. Misschien raar om te zeggen bij zo’n zwaar onderwerp als incest, maar het boek leest als een trein. Mariel Groenen laat onverbloemd en gestructureerd de gevolgen van incest zien. Ze neemt je bij de hand en laat je op een eerlijke, oprechte manier de consequenties zien waar overlevers van incest, zoals zijzelf, mee te dealen hebben. Ze doet dit op een gestructureerde manier. Zo beschrijft ze bijvoorbeeld wat de fysieke gevolgen van incest zijn, maar ook wat de gevolgen zijn voor bijvoorbeeld financiën, werk en zingeving.
Ze kiest bewust voor het begrip ‘overlevers’ in plaats van ‘slachtoffers’, waardoor ze de kracht en het doorzettingsvermogen onderstreept, welke nodig zijn om te kunnen leven met een incestverleden. Het mooie en hoopgevende van het boek is dat de schurende rauwe werkelijkheid, de enorme eenzaamheid, en de continue angst, plaats kunnen maken voor een verbinding met ook de mooie kanten van het leven.
‘De impact van incest op alle levensgebieden’ is een intens, informatief boek, zowel voor lotgenoten van incest, als voor iedereen die met mensen werkt. Vooral omdat incest vaker voorkomt dan je denkt, en de impact ervan groot is. Erg groot.

Halina van der Spiegel, trainer, coach www.spiegelenergiek.nl

Andere reviews zijn te vinden op https://www.bol.com/nl/p/de-impact-van-incest-op-alle-levensgebieden

 

Share