Recensies over ‘De impact van incest op alle levensgebieden’

Hieronder kun je enkele reacties op en recensies over het boek ‘De impact van incest op alle levensgebieden’ lezen. Andere reviews zijn te vinden op https://www.bol.com/nl/p/de-impact-van-incest-op-alle-levensgebieden

Het taboe meer bespreekbaar maken
Ik heb je boek gelezen en herken veel dingen van mezelf erin. Het is vreselijk als je dit meemaakt. Hopelijk kan jij heel veel mensen mee helpen om het trauma toch iets te verwerken en het taboe erover te bespreekbaarder te maken.

Ik heb het zelf wel meegemaakt en ik heb het nog altijd niet helemaal verwerkt. Ik ben al 7 jaar in begeleiding en ik ben nog niet wie ik ervoor was. Ik heb er nog altijd de littekens van. Mijn baarmoeder hebben ze moeten uithalen want er zat een scheur in door een schroevendraaier. Mijn broer zat met van alles in mijn lijf, maar prettig was anders. Mijn ouders waren ervan op de hoogte en ik werd nooit gehoord maar wel gestraft. Ik leefde op mijn kamer, ik mocht enkel mijn kamer verlaten om naar school te gaan. Ik was gevangen genomen net als in het gevang.
Anoniem, een overlever (juli 2019)

Makkelijk leesbaar en leerzaam
Ten eerste vind ik het echt heel goed geschreven, heel makkelijk leesbaar, en dat is fijn vooral bij zo’n zwaar onderwerp. Ik heb echt bewondering voor je hoe je dat gedaan hebt en dat je ook het lef hebt gehad om zo open erover te schrijven. Ik zie de waarde daarvan in. Voor mij persoonlijk is het ook heel leerzaam geweest om jouw boek te lezen. Het heeft mij weer nieuwe inzichten gegeven. Dus ik wil je heel erg bedanken voor het schrijven van je boek.
Stefanie, natuurgeneeskundig therapeut en lifestylecoach (maart 2019)

Het maakt veel duidelijker wat er allemaal kan spelen bij slachtoffers
Heb je boek met veel aandacht gelezen. Het maakt veel duidelijker wat er allemaal kan spelen bij slachtoffers van een zedenmisdrijf.
Goed gedaan!
Bij mijn collega’s en bij verschillende cliënten heb ik je boek al aanbevolen.
Hoop dat je dat gaat merken in het aantal bestellingen.
Henny, medewerker slachtofferhulp (juli 2018)

Ik kon als hulpverlener de informatie direct inzetten in een praktijksituatie
Als therapeut behandel ik geen problematiek die voortkomt uit seksueel geweld. Wel kom ik vaker slachtoffers tegen die hier de gevolgen van dragen. Direct na het uitkomen van het boek sprak ik iemand die hiermee te maken heeft gehad. Ik kon haar verwijzen naar het boek van Mariël omdat de gevolgen op in alle facetten van het leven hierin zo helder beschreven zijn. Dit boek biedt ook inzicht om gedrag ook op een andere manier te kunnen interpreteren. Het bood mij de mogelijkheid om het gesprek hierover anders in de gaan. Ik vond het daarom erg fijn dit ik het boek van Mariël gelezen had en dat ik er naar kon verwijzen.
Marianne (juli 2018)

Een oprecht, pakkend en informatief boek over de gevolgen incest
Heb net de laatste bladzijde van dit boek gelezen. Misschien raar om te zeggen bij zo’n zwaar onderwerp als incest, maar het boek leest als een trein. Mariel Groenen laat onverbloemd en gestructureerd de gevolgen van incest zien. Ze neemt je bij de hand en laat je op een eerlijke, oprechte manier de consequenties zien waar overlevers van incest, zoals zijzelf, mee te dealen hebben. Ze doet dit op een gestructureerde manier. Zo beschrijft ze bijvoorbeeld wat de fysieke gevolgen van incest zijn, maar ook wat de gevolgen zijn voor bijvoorbeeld financiën, werk en zingeving.
Ze kiest bewust voor het begrip ‘overlevers’ in plaats van ‘slachtoffers’, waardoor ze de kracht en het doorzettingsvermogen onderstreept, welke nodig zijn om te kunnen leven met een incestverleden. Het mooie en hoopgevende van het boek is dat de schurende rauwe werkelijkheid, de enorme eenzaamheid, en de continue angst, plaats kunnen maken voor een verbinding met ook de mooie kanten van het leven.
‘De impact van incest op alle levensgebieden’ is een intens, informatief boek, zowel voor lotgenoten van incest, als voor iedereen die met mensen werkt. Vooral omdat incest vaker voorkomt dan je denkt, en de impact ervan groot is. Erg groot.
Halina van der Spiegel, trainer, coach www.spiegelenergiek.nl (juni 2018)

Share