Samen helen voor partners

voorkant cover partnersSamen helen voor partners is een groep voor partners van mensen die seksueel misbruikt zijn. Het boek  “Partners in beeld. Seksueel misbruik raakt het hart van de relatie”, van Ivonne Meeusen is in april 2016 uitgekomen. Partners herkennen de thema’s die er in staan in zichzelf. In de “Samen helen voor partners” serie bespreek je met een groep partners de thema’s uit het boek. Per thema lees je één of meerdere hoofdstukken en in de bijeenkomsten bespreken we deze. Zo ontstaat er een groep die elkaar ondersteunt.

Iedereen draagt bij aan de thema’s van Samen helen  voor partners

Iedereen heeft bij elk thema wel iets bij te dragen: als je het al ‘doorgeworsteld’ hebt, kun je je ervaring delen en als het thema voor jou actueel is, kun je leren van de ervaringen van anderen. De begeleider ondersteunt het proces en deelt vanuit zijn of haar kennis en/of ervaring over de thema’s.

Inschrijven voor 12 bijeenkomsten samen helen

De serie bijeenkomsten “Samen helen voor partners” start als er voldoende deelnemers zijn.

Samen helen partners bestaat uit een serie van 12 bijeenkomsten van 3 uur, steeds één per maand. Schrijf je in voor de hele serie en je betaalt 20 euro per keer (inclusief koffie/thee). Betaal je vooraf in één keer voor de hele serie, dan krijg je het boek erbij cadeau. Als je het boek al hebt krijg je 20 euro korting. Je betaalt dus 240 euro voor de hele serie en je geeft jezelf een mooie stok achter de deur om daadwerkelijk te komen. Per keer betalen kan ook (dat is dan exclusief boek).

De thema’s van samen helen partners

 1. Kennismaken en je verhaal delen
 2. Wat is een relatie voor jou?
 3. De onthulling en de omgeving
 4. Hulpeloosheid en machteloosheid
 5. De reddersvalkuil
 6. Communicatie
 7. Praten over seksualiteit en intimiteit
 8. Traumaseksualiteit
 9. Je lief in therapieland
 10. Omgaan met afweermechanismen
 11. Hechting, dissociatie en dergelijke
 12. Voelen, denken, doen

Hoewel de thema’s van ‘Samen helen partners’ hier in een bepaalde, voor mij logische, volgorde staan, kunnen groepen in overleg hierin variëren. Ook kan het zijn dat in een bepaalde groep een specifiek thema hevig speelt, dat in overleg dan extra aandacht kan krijgen.

Wil jij meedoen met samen helen voor partners?

Inschrijven kan altijd. Er zijn nog geen data gepland voor de cyclus. Wanneer er voldoende, dat is minimaal 6, aanmeldingen zijn, wordt een planning gemaakt. Hierbij wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de voorkeur van de deelnemers.
Inmiddels zijn er 3 aanmeldingen!

Als je mee wilt doen met “Samen helen voor partners”, schrijf je dan in via mail: info@wavecoaching.nl . Bij voldoende deelnemers, spreken we een startdatum af.

Share