Samen Helen van seksueel misbruik

Samen helen van seksueel misbruik

Het boek “Helen van seksueel misbruik. Het trauma voorbij’” geschreven door Ivonne Meeuwsen, is voor velen een inspiratiebron. Lotgenoten herkennen de thema’s die er in staan in zichzelf. In de “Samen helen” serie bespreekt een groep lotgenoten onder begeleiding de thema’s uit het boek. Per thema is er een leesopdracht en zo bereid je de bijeenkomst voor jezelf voor. Door deze werkwijze ontstaat een groep die elkaar ondersteunt bij het helen.

Ieder draagt bij aan de thema’s van samen helen

Ieder heeft bij elk thema wel iets bij te dragen: als je het al “gehad” hebt, kun je je ervaring delen. Als het thema voor jou actueel is, kun je leren van de ervaringen van anderen. De begeleider ondersteunt het proces en deelt zijn/haar kennis en ervaring over de thema’s.

Inschrijven voor 12 bijeenkomsten samen helen

‘Samen helen’ bestaat uit een serie van 12 bijeenkomsten van 3 uur, steeds één per maand. Schrijf je in voor de hele serie en je betaalt 20 euro per keer (inclusief koffie/thee). Betaal je vooraf in één keer voor de hele serie, dan krijg je het boek erbij cadeau. Als je het boek al hebt krijg je 20 euro korting. Je betaalt dus 240 euro voor de hele serie en je geeft jezelf een mooie stok achter de deur om daadwerkelijk te komen. Per keer betalen kan ook (dat is dan exclusief boek).

De thema’s van Samen Helen
 1. Je eigen verhaal vertellen
 2. Omgaan met onbegrip en ongeloof
 3. Afweermechanismen
 4. Redenen om te helen
 5. Boosheid
 6. De relatie met de dader
 7. Hoe bouw je een ondersteunend netwerk?
 8. Rechtszaak, ja of nee? (spijt na?/helen door?)
 9. Liefde en intimiteit
 10. Familie
 11. Een (nieuw) leven opbouwen
 12. Vergeving?
Data

Een nieuwe cyclus samen helen start zodra er voldoende aanmeldingen zijn.  Het dagdeel (3 uur) wordt in overleg bepaald.

Samen Helen gaat door bij minimaal 6 aanmeldingen, het maximaal aantal deelnemers is 8.

Inschrijven voor Samen helen

Als je wilt deelnemen aan Samen helen, schrijf je dan in via mail info@wavecoaching.nl . Bij voldoende deelnemers, spreken we een startdatum af.

Share