100femmes (1)

100femmes…. op z’n Frans “cent femmes”.  Een bijzonder project dat is opgestart door een toneelschrijfster en regisseuse uit Barcelona, Angels Aymar en Collectif Lyon.05.        100 Vrouwen uit Eindhoven of directe omgeving op het toneel in het Parktheater met een script dat door en met hen vorm heeft gekregen. Op 19 juli heeft een vergelijkbare show plaatsgevonden in Barcelona.100femmes foto 1

100 Vrouwen tegelijkertijd op het podium. 100 Vrouwen die  samen laten zien wat hun visie is op zichzelf, de stad, de wereld en de tijd waarin zij leven.  Met muziek, een dj, beweging, monologen, dialogen, zang en misschien nog wel meer, worden zij in beeld gebracht.

Begin juni was een informatiebijeenkomst waar Angels zelf ook aanwezig was. Toen zij aan het woord kwam, vielen al die 100 vrouwen stil. Een prestatie op zich. Met een charisma en enthousiasme wist zij alle aanwezigen mee te nemen in haar idee, haar droom. In deze tijd die voor veel mensen moeilijk is, laten zien dat het mogelijk is om iets groots neer te zetten. Om samen met 100 vrouwen en een ondersteunend team te laten zien wat je kunt creëren, dát je kunt creëren! Wow, wat een passie. Wat een gevoel! Helemaal warm en enthousiast verliet ik en ook de meeste andere dames het theater die avond. Zin in een groot avontuur, het avontuur van 100femmes.

In augustus, de 19e, vond de kennismaking plaats. Eerst, in groepen van 25, stoeien met namen en even proeven aan elkaar. Vervolgens mochten we een klein stukje lezen. Even horen en zien hoe ieder haar stem gebruikt en zich presenteert.  Tot mijn verrassing bleek dat we uit een eerste ruwe versie van het script gingen lezen. Samengesteld uit onze antwoorden op vragen die eerder aan ons zijn gesteld. We kregen zo een eerste indruk van wat de voorstelling kan worden. Een mooie eerste indruk mag ik wel zeggen. Divers, spannend, dynamisch, eigentijds, nieuwetijds. En zelfs werd ik al even geraakt. Dat belooft wat!

Vrouwen die wilden, mochten ook nog solo zingen. Dat ging wel a-capella, zeker niet makkelijk. Gelukkig geen idols-taferelen hoewel het niveau van zingen veel verschilde. Wel kon iedereen er goed uithalen wie het podium helemaal innam en wie niet. Overigens kon ook ik het niet laten om mij stem te laten horen. Hoewel het samen toch wel echt bovenaan staat wat mij betreft.

Het script wordt verder opgebouwd gedurende de 10 dagen voorafgaand aan de voorstellingen op 6 100femmes foto 2en 7 september. Samen met alle vrouwen en het team, 5 uur per dag repeteren. Nu ik dit plaats nog 6 nachtjes slapen voordat we beginnen. Het kost een berg tijd maar zo’n bijzonder project, daar wil ik samen met 99 andere vrouwen graag deel van uit maken. Dat wil ik beleven! En dat ga ik beschrijven en delen. Dus wordt vervolgd…

Informatie over de voorstelling e.d. is te vinden op de website van het Parktheater

Share
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.