100Femmes (5) Huiswerk

Gisteren hadden we een dagje vrij van 100Femmes. Afkicken? Dat viel wat mij betreft wel mee. Velen hadden in ieder geval al wel een invulling voor de zondag;  werken, familiebezoek en andere dingen. Even de gelegenheid om alle indrukken van de eerste 4 repetitiedagen te verwerken. We kregen wel huiswerk, haha.

Huiswerk
Huiswerk is wel een groot woord en deze was ook niet erg, haha. We kregen het foto 4e dag repetitieopgedragen door onze regisseuse Angels, natuurlijk. De opdracht was om onze vrije dag anders te be-leven. Alles wat we de eerste 4 dagen gedaan, beleefd en geleerd hebben, integreren. Met aandacht alles doen, geen haast, geen druk. Stil staan bij wat je doet, bijvoorbeeld hoe je je handen wast. Het gevoel van het stromend water over je handen. Het gevoel van de zeep, de zachtheid ervan. Anders naar de wereld, naar je leven kijken, ont-dekken door in de sfeer te blijven. Angels hoopt dat de dagen iets hebben veranderd in ons allemaal.

Integreren
De komende repetitiedagen gaan we alles wat we in het eerste deel hebben geleerd integreren. Zoals Angels ons vroeg om op onze vrije dag alles met aandacht doen zoals we dat ook tijdens de repetities hebben gedaan, integreren van onze ervaringen. Nu gaan we dat dus doen tijdens de repetities. Alle “losse stukken” die we hebben geleerd, worden samengevoegd tot één geheel. Als 100Femmes weten we nog niet hoe de voorstelling er in z’n geheel uit gaat zien. We hebben vrijdag en zaterdag veel in groepjes geoefend aan diverse onderdelen van de uitvoering. We hebben dus nog geen volledig beeld. Dat beeld gaat zich, hoop ik, vandaag ont-wikkelen.

Intensief
We gaan starten met een intensieve 2e helft van 100Femmes. Doorhalen van maandag totfoto 4e dag repitie spiraal en met donderdag, met een generale repetitie ‘s avonds na de gewone repetitie. Vrijdag en zaterdag zijn de uitvoeringen dan. Dat wordt goed energie verdelen en thuis ook voldoende rust nemen.  We gaan er weer voor!

 

 

Share
1 reply
  1. Carina Oosting-Schummelketel
    Carina Oosting-Schummelketel says:

    Het wordt steeds mooier. Het hele gebeuren begint steeds meer vorm te krijgen. En wat zijn we met een fijne groep. 100 Vrouwen met even zovele verhalen. Mooie ontroerende momenten hebben we gezien en beleefd, maar ook wordt er veel gelachen, gekletst en geknuffeld. Heerlijk allemaal!

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.