100Femmes (8) Ontvangen

Het was even zoeken, ga ik deze blog voor het onderwerp verbinden of ontvangen? We hebben ons met onze 100Femmes enorm verbonden gevoeld. Die verbinding was er vanaf het begin. We zijn in de wereld van het theater gestapt waar alles goed was zoals het was. Zonder elkaar te kennen, werd iedereen geaccepteerd. De verbinding zat in dat ene project, dat ene doel, met 100 vrouwen op het podium onze visie laten zien. Zoals Àngels zo mooi  zei in het begin: “jullie zijn hier allemaal met een verschillende reden maar jullie hebben dezelfde oproep beantwoord”. Dat was de kern van de verbinding.

Ontvangen
Die verbinding heeft het mogelijk gemaakt voor ieder van ons om te ontvangen. De enthousiaste verhalen, de trots die ik van de dames heb gehoord en gezien is voor mij voldoende om te zeggen dat iedereen ontvangen heeft. De onvoorwaardelijke acceptatie van elkaar, respect voor elkaar, de kracht van het samen doen, zijn enkele mooie voorbeelden hiervan. Er waren natuurlijk ook wel teleurstellingen. Verwachtingen die niet uitkwamen door onverwachte veranderingen of door eigen (fysieke) beperkingen. Die teleurstellingen konden ook worden gedeeld en besproken.  Zo werd ook steun ontvangen.

Cadeautje
Eén van de vrouwen noemde deze periode letterlijk een cadeautje. Even een pauze in een moeilijk proces. Een ander zei: “het kan toch niet, ik ben altijd gepest en hier vindt iedereen me aardig”. Weer een ander gaf aan dat ze haar humor weer had “teruggevonden”. Mooier kan toch niet?! Cadeaus zijn er om te ontvangen. En dat is heus niet altijd makkelijk.

Openheid
Ook ik heb heel veel ontvangen. Het project ben ik ingegaan zonder al te veel verwachtingen; gewoon alles over me heen laten komen. Allereerst was de openheid van iedereen die betrokken was bij het project heerlijk om te ontvangen. Gewoon, dat iedereen zichzelf kon zijn en werd geaccepteerd. Zonder oordeel. Dat dat mogelijk is in deze wereld! Alleen dat al te midden van zoveel mensen, is een bijzondere ervaring.

Deuren openen
Àngels zei bij de start dat deuren open gaan tijdens dit project.  Velen hebben overwinningen op zichzelf behaald. Soms al door mee te doen. Of om door te zetten terwijl het fysiek wel heel zwaar was. Anderen hebben zichzelf overwonnen door dat ene momentje in de spotlight te pakken. Iedere overwinning is weer een deur die geopend is. Bij mij zijn ook deuren geopend. Eentje die ik maar niet open kreeg: in mijn kracht blijven terwijl alle ogen op me gericht zijn.
De tweede was de beslissing om te gaan bloggen. Ik vond het heerlijk om te doen. Iedere dag (bijna dan) alles even op een rijtje zetten. Wat gebeurt er eigenlijk? Alle mooie en lieve reacties hebben me diep geraakt. Het was overweldigend. Dat een blog zoveel kan brengen. Dat was ontvangen!

Ontvangen dus. Ik heb nog 1000 dingen niet geschreven, er is zoveel gebeurd. 100Femmes was een unieke, geweldige be-leving. Dat draag ik voor altijd mee in mijn hart, met alle 99  mooie vrouwen die hebben meegedaan, Àngels, Montse en de anderen van het ondersteunende team. Wij hebben een stem! Wij hebben elkaar gehoord en naar elkaar geluisterd. Dat hebben we mogen geven én mogen ontvangen.

Share
6 replies
  1. Annelies
    Annelies says:

    Dank je wel Mariël voor je mooie blog over 100 Femmes. De herkenning die dit bood zorgde ook voor een draadje in het hele proces van verbinden waar ik erg van heb genoten.

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.