wave coaching

Over Mariël

Wat ik nooit wilde worden en toch ben geworden: therapeut.

Vreemd om mee te beginnen? Het laat zien hoe het leven kan gaan, totaal anders dan je verwacht.
Ik ben opgegroeid in een gezin vol zorgen, waardoor ik heb geleerd om ‘sterk’ te zijn. Onder mijn lach, onder mijn te grote verantwoordelijkheidsgevoel en schijnbare volwassenheid, lag een wereld vol verdriet en gekwetstheid.

Mijn ‘sterk-zijn’ kwam in mijn beroep van HRM’er (human resource manager) in het bedrijfsleven goed van pas en ik maakte snel carrière. Maar het voelde niet goed en uiteindelijk belandde ik in een burn-out.

Na achttien jaar HRM besloot ik het roer definitief om te gooien en ging ik in 2013 volledig voor mijn praktijk als coach. Daarin ontwikkelde ik me meer en meer naar therapeut*. In mijn praktijk kwamen vooral mensen met een burn-out. Meestal bleek dat de oorzaak niet zozeer in het werk lag maar in het verleden, bij trauma’s. Dat maakte dat ik naast toekomstgericht ook juist naar het verleden van mijn cliënten keek. Verleden en heden bleken onlosmakelijk met elkaar verbonden. Inzicht in het verleden geeft ruimte voor verandering. Het bleek beter te werken dan het aanleren van technieken en methodes om beter om te gaan met stress, grenzen te stellen, etc.

In de jaren 2015 tot en met 2018 heb ik me volledig gericht op het verwerken van de vroegkinderlijke (en andere) trauma’s in mijn leven. Deze jaren zijn bijzonder waardevol gebleken. Doordat ik meer in verbinding ben met mezelf én mijn omgeving, kan ik mijn cliënten nog beter ondersteunen en goed luisteren. Daarbij is het belangrijk dat ieder zijn of haar eigen tempo kan volgen en zelf regie heeft over het proces van herstel. Daar geef ik ruimte aan en tegelijkertijd bied ik veiligheid door aanwezig te zijn en richting te geven.

Ik help bij het herstel van de verbinding met jezelf en je omgeving.

Inmiddels heb ik veel opleidingen en trainingen gevolgd. Al mijn kennis en ervaring heb ik gebundeld en worden ingezet in mijn praktijk, volledig afgestemd op de cliënt.

Mijn opleidingen / trainingen op een rijtje:
HBO P&O, Post-HBO bedrijfskunde, Prince II, Reiki Tera Mai Master, Seichem Tera Mai Master, Mensgericht coachen & counsellen, Transformatiecoaching, Master Healer, Regressiecounselling, Intuïtieve ontwikkeling, Brainmanagement, Bal-a-vis-X, Train de trainer Samen Helen, Verdiepingstraining voor professionals, Peersupport (zelfhulpgroepen), suicide-preventie, Kruidengeneeskunde (i.o.) en allerlei workshops en trainingen op het gebied van systemisch werken.

 * waar coaching met name gaat over het stellen van doelen en verbeteren van het functioneren, richt therapie zich op trauma’s en psychische problemen.

Collectief Alternatief Therapeuten

Ik ben aangesloten bij het CAT (Collectief Alternatief Therapeuten) en ben erkend Therapeut.
Therapeutnummer: CL1351-04-06-18

Mijn behandelingen worden niet vergoed

Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg

Ik val als CAT-collectief therapeut onder Wkkgz-klachtrecht en tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). GAT is een rijks erkende en volledig onafhankelijke Wkkgz geschillencommissie. Voor meer informatie over mijn klachtenregeling zie: www.gatgeschillen.nl

Ik werk als CAT-collectief therapeut volgens de richtlijnen van de GAT-beroepscode. Voor meer informatie zie: www.gatgeschillen.nl/beroepscode

Keurmerk

Mariël is aangesloten bij ‘Hulpverlening na seksueel misbruik’ en heeft daar de Verdiepingstraining gevolgd.
Klik hier voor meer informatie over de Verdiepingstraining voor professionals bij Hulpverlening na Seksueel misbruik.