Bevrijding

Vandaag is het 5 mei, bevrijdingsdag. We herdenken dat we 68 jaar geleden zijn bevrijd na WO II. De bevrijding door de geallieerden betekende een einde aan de Duitse overheersing en jaren strijd. Maar wat is er voor in de plaats gekomen?

Zijn we wel bevrijd en werkelijk vrij? NEE!

Angst
De werkelijke overheersing is de angst waarin we leven. Alle regels, protocollen, alle controle, etc. waar we zekerheid aan willen ontlenen. Alle informatie die we voorgeschoteld krijgen als waarheid en misschien zelfs wel wetenschappelijk bewezen. Steeds vaker horen we dat deze informatie niet klopt. De negatieve berichten die we dagelijks via alle media tot ons krijgen. Onze samenleving creëert haar eigen angst en houdt deze in stand. Wij zijn allemaal, ieder individu, onderdeel van deze samenleving. Zolang wij onszelf laten leiden door onze angst blijven wij gevangen in ons eigen web van drama’s.

Vrij
Vrij zijn, is dat je volledig vanuit jezelf leeft. Vrij leven is echt mogelijk ook al lijkt het je nu misschien onbereikbaar. Het begint met je bewust worden en losmaken van je eigen angsten en patronen. Je gaat jezelf accepteren, respecteren en van jezelf houden. Je leert je lichaam, je omgeving “voelen”. Signalen als pijn maar ook ongelukjes of een zeldzaam dier dat op je pad komt. Denken wordt steeds minder belangrijk, controle verliest aan kracht terwijl jij wint aan eigen kracht. Je maakt andere keuzes, eigen keuzes.

Vrij zijn is leven in harmonie met jezelf en je omgeving.IMAG0038

Bevrijding
68 Jaar geleden zijn we bevrijd van onze onderdrukkers, de Duitsers. Daarna zijn we onszelf gaan onderdrukken. De werkelijke bevrijding waar we nu voor staan, is onze eigen bevrijding. Ieder die zichzelf bevrijdt, neemt een deel van de bevrijding van de samenleving met zich mee. Kijk waar jij jezelf van kunt bevrijden voordat je naar iemand of iets anders wijst. Wees een voorbeeld.

Vrij zijn is leven in harmonie met jezelf en je omgeving.

Share
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.