Coaching & therapie

Je loopt vast of je hebt het idee dat je steeds tegen dezelfde problemen aanloopt; in de relatie met je familie, op je werk, met je partner. Alsof je in rondjes loopt en steeds op hetzelfde punt uitkomt. Misschien heb je een burn-out, te weinig energie om alles te doen wat je wilt doen. Je voelt je voor alles en iedereen verantwoordelijk en komt niet aan jezelf toe. Of je hebt een (jeugd)trauma en voelt dat dit een stempel drukt op je leven.

Allerlei voorbeelden en situaties. Je wilt het liefst alles zelf oplossen. Je kunt het wel alleen. Maar soms kom je er niet uit en dan besef je dat het fijn is om ondersteuning te krijgen, iemand die naar je luistert, die je een ander perspectief kan bieden en met je meedenkt. Daarbij kan ik er voor jou zijn.

In de kern van mijn begeleiding luister ik naar hoe het nu met je is en de problemen / vragen die je hebt. Vervolgens gaan we ont-dekken waar dit vandaan komt en dan gaan we weer de verbinding maken naar het heden. Door deze werkwijze ontstaat bewustwording over je ervaringen en gedrag in het heden, heling van gebeurtenissen en ervaringen in het verleden en kan verandering ontstaan.

Methoden en werkwijze

Inmiddels heb ik jarenlange ervaring opgebouwd en vele opleidingen, cursussen en trainingen gevolgd. Daarnaast is mijn eigen levenservaring en -weg een belangrijke bron waaruit ik kan putten. Ik heb een soort mix gemaakt van alles wat ik heb geleerd, waar geen naam op te plakken is. Maar wat over het algemeen terugkomt in mijn consulten is:

 • innerlijk kind werk
 • systemisch werk (familie-opstellingen, werken met poppetjes)
 • lichaamsgericht werk – je lichaam (leren) voelen, signalen waarnemen en daarna luisteren
 • psycho-educatie

Werkvormen die ik kan gebruiken, zijn:

 • consult in mijn praktijk
 • wandelcoaching
 • online consulten
 • levenswiel
 • schrijftherapie / begeleiding via mail
 • energetische behandeling en healing
 • kruidengeneeskunde (ik ben nog in opleiding, maar kan al adviezen geven)

Tarieven:

Consulten duren 1,5 uur en kosten € 111,00 (vanaf 1-1-2023)

Voor schrijftherapie en energetische behandelingen: prijs in onderling overleg

Kruidengeneeskundig consult: prijs in overleg

Beroepsvereniging en certificering

Registratie
Ik ben aangesloten bij het CAT (Collectief Alternatief Therapeuten) en ben erkend Senior Therapeut.
Therapeutnummer: CL1351-04-06-18
Mijn behandelingen worden niet vergoed.

Wkkgz (Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg)
Ik val als CAT-collectief therapeut onder Wkkgz-klachtrecht en tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). GAT is een rijks erkende en volledig onafhankelijke Wkkgz geschillencommissie. Voor meer informatie over mijn klachtenregeling zie: GAT-geschillen
Ik werk als CAT-collectief therapeut volgens de richtlijnen van de GAT-beroepscode. Voor meer informatie zie: GAT-beroepscode

sekueel misbruik

Keurmerk

Mariël is aangesloten bij ‘Hulpverlening na seksueel misbruik’ en heeft daar de Verdiepingstraining gevolgd.
Klik hier voor meer informatie over de Verdiepingstraining voor professionals bij Hulpverlening na Seksueel misbruik.

Reviews

Allereerst wil je laten weten dat ik een prettige persoonlijkheid heb ontmoet waarbij ik me al vlug veilig heb gevoeld. Dank daarvoor.
De sessies hebben bij mij de volgende effecten gehad.

 • Ik kan beter omgaan met mijn boosheid en emoties
 • Ik ben meer in balans waardoor ik me meer kan focussen op de toekomst.
 • Ik ben innerlijk rustiger
 • Ik ben beter in staat mijn werk uit te voeren en mijn waarde weer herkennen.
 • Ik kan mijn grenzen beter aangeven en achter mijn keuzes staan. Daar waar ik niet zo heel lang geleden aan het hollen was.

Bij het lezen van de uitleg op jouw nieuwe site schoten er onwillekeurig een aantal uitdrukkingen door mijn hoofd, in de trant van: in een stroomversnelling raken, het hoofd boven water houden, verdrinken in emoties, roeien met de riemen die je hebt, de boot missen en op drift raken… Dat kán geen toeval zijn en bevestigt voor mij dat de nieuwe naam je daadwerkelijk aangereikt is.

Ik herkende direct wat jij daarin uitlegt en realiseerde me dat die basis inderdaad hetgeen is waar we tijdens de coachingsessies aan gewerkt hebben. Die herkenning maar vooral de erkenning en het wegnemen van blokkades vormt dan weer de basis van de manier waarop jij coacht. De bewustwording, het leerproces en het gevoel hebben dat er écht iets gebeurt, dat je de handvatten krijgt aangereikt om zelf aan de slag te kunnen, zijn voor mij van onschatbare waarde geweest.

Kortom, ik ben blij dat ik van mijn werkgever de kans heb gekregen om met jou de stabiliteit en het evenwicht in de basis (terug) te brengen zodat ik voorzichtig weer stroomopwaarts kan.

In je leven krijg je allemaal veel ervaringen te verwerken. Wat ik niet altijd in de gaten heb, is hoe deze ervaringen ook als ballast kunnen doorwerken. Soms heb je dan wat hulp nodig. Ik wilde geen eindeloze gesprekken waarbij je dingen moet uitspreken die je liever niet meer wilt oprakelen. Mariël respecteert jouw grenzen. Door bepaalde “technieken” laat Mariël je terugkeren naar het gevoel dat bij die ervaring hoort. Vervolgens word je in staat gesteld om afscheid en afstand hiervan te nemen. Het resultaat is dat ik me lichter en helderder voel. Heel mooi om mee te maken. Een positieve ervaring in je rugzak weegt niets!

Kennismakingsavond met (transformatie)coaching
Het is verbazingwekkend hoe snel er naar de kern van het probleem gewerkt wordt. Het is als een soort grote schoonmaak, oude overtuigingen die je niet meer dienen mogen verwijderd worden, je voelt je letterlijk lichter na zo’n sessie. Iedereen kreeg voldoende aandacht. De sfeer was liefdevol en er werd veel uitgewisseld.

 

Kennismakingsavond (transformatie)coaching:
Ik had eigenlijk geen idee wat ik kon verwachten maar je hebt me kort laten voelen wat diepte transformatie kan doen en dat was wonderbaarlijk. De dagen erna voelde ik me heel rustig en vredig.
Dank je wel Mariël voor deze kennismaking!

 

Door naar Mariël te gaan, heb ik mijn trauma op een andere manier kunnen aanschouwen. Ze liet me naar de plaats in mijn lijf gaan waar ik de onrust voelde en liet me kijken wat daar zat. Voor mij was dit de manier om duidelijk te krijgen wat er speelde. Ik heb geleerd het kind in jezelf te troosten en voel nu mijn kracht. Ik kampte met een stuk onverwerkt seksueel misbruik en het was erg fijn dat Mariël als ervaringsdeskundige wist en voelde wat er bij me speelde. Ik werd ineens zonder veel woorden door iemand begrepen. Erg fijn!

Share