Coaching

Traumatische ervaringen hebben vaak grote impact op je leven. Je hebt geleerd dat je maar beter door kunt gaan. “Laat het verleden achter je”, zeggen mensen vaak. Goed bedoeld, je wilt zelf niets liever, maar hoe dat je dat?

Ik kan je daarbij ondersteunen. Als coach & therapeut en ervaringsdeskundige heb ik de nodige vaardigheden én mijn eigen ervaring om voor jou:

 • een luisterend oor te zijn
 • je te ondersteunen bij het verwerken van je trauma en
 • te bespreken hoe je verder kunt.

Ik wil een afspraak maken

Mijn manier van werken

Mijn logo is een afbeelding van het schilderij ‘the wave’, geschilderd door Inge Leurs. 

De spiraal in het schilderij illustreert mijn manier van werken: van buiten naar binnen en van binnen naar buiten. Jouw probleem / klacht -> naar onderliggende oorzaak (trauma) -> naar het heden.

Verwerking is een proces van steeds opnieuw bewust worden van de betekenis van klachten of problemen die je NU ervaart en deze verbinden met de oorzaak ervan. Meestal liggen de wortels in het verleden, TOEN.
Door het verleden te ‘zien’, te voelen, krijg je inzicht en begrip en ontstaat ruimte voor acceptatie.
Dan maak je een koppeling naar het NU: waar kan ik het anders doen, hoe kan ik anders omgaan met de dynamieken in mijn omgeving, etc.

Mijn aanbod weerspiegelt deze manier van werken. Verschillende invalshoeken, methodieken en soms meer accent op therapie en dan weer op coaching. 

Mijn aanbod:

Consulten in mijn praktijk

Je komt bij mij voor therapie en/of coaching. In een consult van 1 uur of 1,5 uur gaan we met elkaar aan de slag. Ik gebruik diverse methoden die ik wisselend inzet:

 • Psychosociale hulpverlening
 • Psycho-educatie
 • Lichaamsgericht werk
 • Innerlijk kind werk
 • Visualisaties
 • Levenswiel
 • Taal zonder grenzen:
  met behulp van poppetjes en andere
  materialen wordt je verhaal in beeld gebrachttaal zonder grenzen

Tarief coaching & therapie
Intake 1,5 tot 2 uur : € 110,-
Consult 1,5 uur       : € 110,- 


Schrijftherapie

Schrijftherapie is een bewezen vorm van (vak)therapie en effectief als traumatherapie. Het is een laagdrempelige vorm van therapie omdat je het thuis, op je eigen tempo kunt doen. Je hoeft niet naar een therapeut, je hoeft niet te praten. Misschien is het ook nog te vroeg voor je om te beginnen met praten. Schrijven kan dan een eerste stap zijn naar erkenning van jezelf.

Andere voordelen zijn:

 • je kunt het naast je huidige therapie volgen
 • je kunt het in combinatie met je huidige therapie volgen
 • als je nog op een wachtlijst staat, kun je alvast met schrijftherapie beginnen
 • lage kosten

Een mooi hulpmiddel bij de schrijftherapie, als je een incest- of seksueel misbruikverleden hebt, is het ‘Werkboek Schrijftherapie na seksueel misbruik’ van Ivonne Meeuwsen. Deze kun je bestellen via hulpverlening na seksueel misbruik of, als je bij mij in de praktijk bent, kun je een exemplaar bij mij kopen.


Tarief schrijftherapie
Per opdracht (ongeveer 1 A4): € 40,-


Online coaching

Online coaching, het woord zegt het al: het is coaching op afstand. Online kan betekenen dat we via skype of zoom contact met elkaar hebben. Of dat er via mail contact is.

In 2020 is er door het Coronavirus veel veranderd. Het is niet voor iedereen mogelijk om persoonlijk contact te hebben, als je verkouden bent, als je tot de ‘risicogroep’ behoort, etc.


Tarief online therapie
Per mailuitwisseling (ongeveer 1 A4): € 40,-
Online consult (Skype / zoom) 1,5 uur: € 110,-


Wandelcoaching

Het gaat hier echt om coaching. We gaan naar buiten; in de natuur kom je in beweging en kom je tot rust. Tijdens het wandelen, praat het vaak gemakkelijker omdat je elkaar niet aan hoeft te kijken. In de natuur kunnen we gebruik maken van de omgeving, wat kan de natuur je ‘vertellen’? Na een wandeling ga je ‘geruster’ naar huis en neem je inzichten mee die je in je dagelijkse omgeving kunt toepassen.

Er is natuurlijk altijd de mogelijkheid om wandelcoaching in te zetten als aanvulling op de consulten in mijn praktijk.


Tarief wandelcoaching
1x 1,5 uur: € 110,-Beroepsvereniging en certificering

Registratie
Ik ben aangesloten bij het CAT (Collectief Alternatief Therapeuten) en ben erkend Senior Therapeut.
Therapeutnummer: CL1351-04-06-18
Mijn behandelingen worden niet vergoed.

Wkkgz (Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg)
Ik val als CAT-collectief therapeut onder Wkkgz-klachtrecht en tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). GAT is een rijks erkende en volledig onafhankelijke Wkkgz geschillencommissie. Voor meer informatie over mijn klachtenregeling zie: GAT-geschillen
Ik werk als CAT-collectief therapeut volgens de richtlijnen van de GAT-beroepscode. Voor meer informatie zie: GAT-beroepscode

sekueel misbruik

Keurmerk

Mariël is aangesloten bij ‘Hulpverlening na seksueel misbruik’ en heeft daar de Verdiepingstraining gevolgd.
Klik hier voor meer informatie over de Verdiepingstraining voor professionals bij Hulpverlening na Seksueel misbruik.

Reviews

Allereerst wil je laten weten dat ik een prettige persoonlijkheid heb ontmoet waarbij ik me al vlug veilig heb gevoeld. Dank daarvoor.
De sessies hebben bij mij de volgende effecten gehad.

 • Ik kan beter omgaan met mijn boosheid en emoties
 • Ik ben meer in balans waardoor ik me meer kan focussen op de toekomst.
 • Ik ben innerlijk rustiger
 • Ik ben beter in staat mijn werk uit te voeren en mijn waarde weer herkennen.
 • Ik kan mijn grenzen beter aangeven en achter mijn keuzes staan. Daar waar ik niet zo heel lang geleden aan het hollen was.

Bij het lezen van de uitleg op jouw nieuwe site schoten er onwillekeurig een aantal uitdrukkingen door mijn hoofd, in de trant van: in een stroomversnelling raken, het hoofd boven water houden, verdrinken in emoties, roeien met de riemen die je hebt, de boot missen en op drift raken… Dat kán geen toeval zijn en bevestigt voor mij dat de nieuwe naam je daadwerkelijk aangereikt is.

Ik herkende direct wat jij daarin uitlegt en realiseerde me dat die basis inderdaad hetgeen is waar we tijdens de coachingsessies aan gewerkt hebben. Die herkenning maar vooral de erkenning en het wegnemen van blokkades vormt dan weer de basis van de manier waarop jij coacht. De bewustwording, het leerproces en het gevoel hebben dat er écht iets gebeurt, dat je de handvatten krijgt aangereikt om zelf aan de slag te kunnen, zijn voor mij van onschatbare waarde geweest.

Kortom, ik ben blij dat ik van mijn werkgever de kans heb gekregen om met jou de stabiliteit en het evenwicht in de basis (terug) te brengen zodat ik voorzichtig weer stroomopwaarts kan.

In je leven krijg je allemaal veel ervaringen te verwerken. Wat ik niet altijd in de gaten heb, is hoe deze ervaringen ook als ballast kunnen doorwerken. Soms heb je dan wat hulp nodig. Ik wilde geen eindeloze gesprekken waarbij je dingen moet uitspreken die je liever niet meer wilt oprakelen. Mariël respecteert jouw grenzen. Door bepaalde “technieken” laat Mariël je terugkeren naar het gevoel dat bij die ervaring hoort. Vervolgens word je in staat gesteld om afscheid en afstand hiervan te nemen. Het resultaat is dat ik me lichter en helderder voel. Heel mooi om mee te maken. Een positieve ervaring in je rugzak weegt niets!

Kennismakingsavond met (transformatie)coaching
Het is verbazingwekkend hoe snel er naar de kern van het probleem gewerkt wordt. Het is als een soort grote schoonmaak, oude overtuigingen die je niet meer dienen mogen verwijderd worden, je voelt je letterlijk lichter na zo’n sessie. Iedereen kreeg voldoende aandacht. De sfeer was liefdevol en er werd veel uitgewisseld.

 

Kennismakingsavond (transformatie)coaching:
Ik had eigenlijk geen idee wat ik kon verwachten maar je hebt me kort laten voelen wat diepte transformatie kan doen en dat was wonderbaarlijk. De dagen erna voelde ik me heel rustig en vredig.
Dank je wel Mariël voor deze kennismaking!

 

Door naar Mariël te gaan, heb ik mijn trauma op een andere manier kunnen aanschouwen. Ze liet me naar de plaats in mijn lijf gaan waar ik de onrust voelde en liet me kijken wat daar zat. Voor mij was dit de manier om duidelijk te krijgen wat er speelde. Ik heb geleerd het kind in jezelf te troosten en voel nu mijn kracht. Ik kampte met een stuk onverwerkt seksueel misbruik en het was erg fijn dat Mariël als ervaringsdeskundige wist en voelde wat er bij me speelde. Ik werd ineens zonder veel woorden door iemand begrepen. Erg fijn!

Share