Zo, terug van ‘weggeweest’. Half maart begon ik enthousiast met bloggen, mijn manier om ‘in actie’ te komen in de tijd van Corona en de lockdown. Begin april was het op, ik kreeg geen bericht meer getypt. Het was tijd om minder naar buiten te treden en even pas op de plaats te maken. Hoewel ik maar al te goed besef dat deze situatie voor velen heel moeilijk is, vind ik het een fijne periode. Eén van de uitkomsten is helderheid over wat ik doe in mijn werk: ‘ik maak incest bespreekbaar’.

Ik kan thuis ook echt thuis zijn

Ik richt me op thuis en op mezelf. Thuis, met man en de kinderen. Samen een ritme vinden, genieten, leven. Met mijn man ga ik regelmatig wandelen. We zoeken mooie plaatsen uit en genieten volop van de natuur die tot bloei komt. Ik neem mijn studie Kruidengeneeskunde op en tijdens wandelingen worden alle kruiden die ik tegenkom aan een grondige inspectie onderworpen. Heerlijk om zo ergens in op te gaan en al mijn zintuigen én mijn hoofd te gebruiken. Zonder afleiding van buitenaf met allerlei activiteiten en contacten, leer ik dat het fijn is om thuis te zijn en dat ik thuis ook echt thuis kan zijn. Dat ik daar voldoening in vind.

Vernieuwing

In mei richt ik langzaam maar zeker mijn blik weer op de toekomst. Ik besluit mijn website nu eens écht serieus aan te pakken. Het ‘onder-water-deel’ is met hulp goed aangepakt, zodat de basis goed is. Zelf heb ik aan de teksten gewerkt. Al met al een pittige klus waar stiekem vele uren in zitten. Inmiddels is de facelift een feit en ben ik blij met het resultaat. Half mei komt het bericht dat vanaf 1 juni de praktijk weer open kan. Ik pas de inrichting in mijn praktijkruimte aan zodat ik aan de voorwaarden kan voldoen en weer cliënten kan ontvangen.

ik maak incest bespreekbaar

Ik maak incest bespreekbaar

De afgelopen maanden hebben me innerlijke groei en voeding gegeven. Ik heb mijn missie bepaald: ‘Ik maak incest bespreekbaar’. Het is best wat om dit zo neer te zetten: een kort zinnetje, maar met een pittige inhoud. Want incest is niet zo makkelijk bespreekbaar te maken. Aan de andere kant: ik hou het dichtbij mezelf en breng het in de praktijk in mijn werk én in mijn dagelijks leven door open te zijn. Daarnaast werk ik regelmatig mee aan projecten en onderzoeken over incest en seksueel misbruik. In januari was ik zelfs in het NOS-journaal om een toelichting te geven over hoe belangrijk de mogelijkheid van naamswijziging is voor overlevers van incest. Dus ‘Ik maak incest bespreekbaar’, deed ik al en blijf ik doen.

Aanbieding

Met alle vernieuwingen én om mijn missie: ‘Ik maak incest bespreekbaar’ kracht bij te zetten, heb ik een aanbieding van 5 juni t/m 15 juni 2020:

Als je mijn boek koopt via mijn website in deze periode, hoef je geen verzendkosten te betalen. Ja, ik wil het boek kopen

Daarnaast kun je, als je mijn boek heb gekocht, bij mij terecht voor een kennismaking/1e consult voor € 55,- in plaats van € 75,-. Als je het boek meeneemt, signeer ik hem natuurlijk voor je als je dit wilt.

Is dit voor jou een eerste stap om incest, of seksueel misbruik, bespreekbaar te maken?

Share